Koffie met de Toekomst - VDAB Work out Room

Koffie met de Toekomst: Bedrijven solliciteren bij werkzoekenden

Listen on

Episode notes

Bedrijven die solliciteren bij werkzoekenden. Dat kan dankzij karamel!


Karamel is een carrière platform dat bedrijven helpt te solliciteren bij kandidaten. 

De werkzoekende geeft aan welke skills hem/haar goed liggen en met welke skills die graag aan de slag wil. Dat hoeft niet perse hetzelfde te zijn! Ook human skills, bedrijfscultuur, levenservaring, work-life balance bepalen mee de matching in het platform.

Bovendien bepaalt de werkzoekende zelf welke data een werkgever te zien krijgt. Karamel is gebouwd op SOLID datakluis technologie zodat hij 100% controle heeft over zijn gegevens..


Verder kan ie op de ‘marktplaats’ van karamel wetenschappelijk onderbouwde assessments aanklikken om zichzelf nog beter te leren kennen en helpen een helemaal passende job te vinden.


In ruil voor het openstellen van hun data aan derden (bedrijven, loopbaanbegeleiders,...) worden de gebruikers betaald in credits waar ze dan weer meer assessments mee kunnen doen. Een positieve vicieuze cirkel.


En er is meer! Bedrijven worden aangemoedigd proactief vacatures te publiceren en gebruikers worden aangemoedigd actief hun loopbaan in handen te nemen. Je komt het te weten van de bedenkers van karamel in deze Koffie met de Toekomst!


Ontdek er alles over in deze superinteressante Koffie met de Toekomst van de Work out Room.